skip to Main Content
De Voordelen Van Een Mantelzorgwoning

De voordelen van een mantelzorgwoning

Bent u al op de hoogte van de voordelen van een mantelzorgwoning?

Een van de voordelen van een mantelzorgwoning is dat u langer thuis kunt wonen! Tevens kunt u natuurlijk genieten van een vertrouwde omgeving met mensen die echt om u geven en u de beste zorg kunnen bieden. Mantelzorgwoningen hebben over het algemeen een eigen huisnummer, een eigen oprit en de rest van de voorzieningen die een reguliere woning ook heeft. Dit in combinatie met de zorg die u nodig heeft natuurlijk. Wie wil dit nou niet? Daarbij kunt u uiteraard in een mantelzorgwoning ook erg comfortabel wonen.

Mantelzorgwoning de zorg die u nodig heeft

De nadelen van een mantelzorgwoning

Nadelen mantelzorgwoning

Met een mantelzorgwoning kan het zijn dat u met anderen dicht op elkaar woont en daar kunnen natuurlijk ook nadelen aan zitten. Doordat je dicht bij anderen woont kan het voorkomen dat u wel eens om hulp wordt gevraagd. Het beroep op uw hulp zou hierdoor ook kunnen toenemen. Maar als u niet in staat bent of even niet kan helpen hoeft dat natuurlijk niet. Ook kunnen er financiële gevolgen aan een mantelzorgwoning zitten. Zeker als u bijvoorbeeld samen gaat wonen kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw uitkering of toeslagen. Een ander nadeel is omdat u dicht op elkaar woont dit ten koste van uw privacy kan gaan en kan daardoor irritaties opleveren.

Een mantelzorgwoning geeft u de kans om langer thuis te wonen

Doordat u verzorgd kunt worden in een mantelzorgwoning heeft u de kans om langer thuis te wonen. Als iemand door de leeftijd niet meer thuis kan wonen kan dit natuurlijk erg vervelend zijn. Een goede optie kan dan zijn om na te gaan denken over een mantelzorgwoning. Door het genot van een mantelzorgwoning kunt u nog steeds op uzelf woning maar heeft u ook het genot van de zorg. Als u ervoor kiest om in een mantelzorgwoning te gaan wonen nemen in veel gevallen uw kinderen uw ouderlijk huis over. 

Mantelzorgwoning