skip to Main Content
Zorg Goed Voor Jezelf

Zorg goed voor jezelf

3 tips om te ontspannen

Je lichaam is de tempel van je ziel. Het is een beetje een cliché, maar wel een waarheid als een koe. Maar andersom is natuurlijk ook waar. Want wanneer jij niet lekker in je vel zit, slaat dit vroeg of laat over op je lichaam. En omdat voorkomen beter is dan genezen, kun je maar beter goed voor jezelf zorgen en regelmatig ontspannen. Wij geven je drie tips om heerlijk te ontspannen.

1. Wierook

Steek eens een wierookje aan! Ook als je niet mediteert, kan branden van wierook voor ontspanning zorgen. Gewoon wanneer je op de bank zit met een goed boek of misschien wanneer je in bad zit. Daarnaast kan het een trigger worden om te ontspannen doordat je hersenen wierook aan ontspanning gaan koppelen. Voel je je gestresst? Snel een wierookje aan om te ontspannen. Verder zuivert wierook ook de lucht en het inademen van schone lucht is natuurlijk nooit verkeerd.

2. Zoutlamp

We brengen tegenwoordig ook thuis hele dagen achter ons beeldscherm door. Behalve dat het ongezond is om zolang stil te zitten, geven beeldschermen ook nog positieve ionen af. Die maken het lastiger voor ons om te ademen. Natuurlijk is het beter om vaker naar buiten te gaan, maar die keuze hebben we helaas niet altijd. Met een zoutlamp van Himalayazout kun je het toch een beetje compenseren, want deze zuivert de lucht van positieve ionen. Zo lijkt het alsof je frisse berglucht inademt in jouw eigen woonkamer.

3. Ontspannende massage

Niets is zo ontspannend als een heerlijke massage en dat hoeft helemaal niet prijzig te zijn. Kijk je partner lief aan en laat je heerlijk masseren met olie. Heerlijk ontspannen met de puurste vorm van aandacht. Alleen thuis? Met een massageroller kun je ook zelf overal bij. Zo kun je van een massage genieten waar je wilt, wanneer je wilt.

Goed voor jezelf zorgen is iets dat je voor jezelf over moet hebben en waar je gerust de tijd voor mag nemen. Kun je daar wel wat hulpmiddelen bij gebruiken? Je vindt ze in een spirituele webshop.

Meer tips om te ontspannen? Lees dan ook ons blog over yoga.