skip to Main Content
Wat Te Doen Tegen Een Kalknagel?

Wat te doen tegen een kalknagel?

Behandeling van een kalknagel

Heeft u een kalknagel? Dit wordt ook wel een schimmelnagel genoemd. U heeft dan een schimmelinfectie aan één of meerdere nagels van uw voeten of handen. Dit kan enorm vervelend zijn. En natuurlijk wilt u hier het liefst zo snel mogelijk van af zien te komen. Maar wat kunt u doen tegen een kalknagel? Lees snel verder om meer te weten te komen over effectieve behandelingen tegen kalknagel.

Wat als u een kalknagel niet behandelt?

Niemand zit te wachten op een kalknagel. Toch is de kans groot dat u hier ooit last van zult krijgen. Het is dan belangrijk dat u de kalknagel snel laat behandelen. Doet u dit niet? Dan kan de nagel na verloop van tijd geelbruin of zelfs bruinzwart van kleur worden. Ook wordt de nagel een stuk dikker en zal de nagel na een tijd loslaten en er af vallen. Er groeit wel weer een nieuwe nagel terug, maar deze is tevens met de hardnekkige schimmels geïnfecteerd. Het proces begint dus weer vanaf het begin. Voorkom dit door een kalknagel direct te laten behandelen.

Hoe krijg ik weer een gezonde nagel?

Er zijn tientallen crèmes en kuren te vinden tegen een kalknagel. Maar dit is niet genoeg om een hardnekkige kalknagel hiermee te behandelen. Gelukkig kunt u door middel van een laserbehandeling wel van uw kalknagel afkomen. Dit is de enige echte manier om de schimmels langzaam te doden, waarna de aangedane nagel zal uitgroeien en vervolgens verdwijnt. U krijgt weer een gezonde, gladde nagel terug!

Het resultaat

U zult niet direct verschil zien bij de nagels na een laserbehandeling. De nagels hebben namelijk een hersteltijd nodig. Hiervoor staat 9 maanden. Gedurende het behandelproces zullen de nagels langzaam veranderen, ze worden namelijk minder geel en dik. De kalknagel zal uitgroeien en een nieuwe, gezonde nagel zal steeds meer zichtbaar worden. Maak dus snel een afpsraak voor een laserbehandeling om de ellende van een kalknagel te verhelpen. Wacht hier zeker niet te lang mee!

Wilt u meer blogs lezen over gezondheid? Of over gezonder leven? Klik dan hier.