skip to Main Content

Ester-C: de nieuwste versie van vitamine C

Wat is Ester-C?

Vitaminen zijn goed voor ons. Dat weten we allemaal. Maar ons menselijk lichaam maakt niet alle vitaminen zelf aan, zoals vitamine C. Voor onze vitamine C voorziening zijn we volledig afhankelijk van onze voeding. Dat geldt ook voor Ester-C, de nieuwste versie van vitamine C. Ester-C wordt met name in vers fruit en verse groenten aangetroffen. Maar wat is nu precies deze nieuwste versie van vitamine C? In dit blog leest u er meer over.

Vitamine C en Ester-C

Zodra we vitamine C opnemen, zet ons lichaam dit om in metabolieten met als belangrijkste metaboliet threnozuur. Metabolieten bevorderen de opname en de benutting van Vitamine C in ons lichaam en threnozuur zorgt ervoor dat de opgeslagen Vitamine C in ons lichaam beschikbaar wordt. Als we Vitamine C vergelijken met Ester-C, kan Ester-C worden gezien als een gepatenteerde vorm van pH-neutrale Vitamine C met natuurlijke metabolieten. Ester-C bevat bioflavonoïden in de vorm van wateroplosbare stoffen. Deze bioflavonoïden zijn biologisch actieve stoffen, die zorgen voor het bevorderen van de biologische beschikbaarheid van vitamine C.

Waarom is vitamine C belangrijk?

Het is belangrijk dat we voldoende vitamine C binnenkrijgen. Want vitamine C ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij aan een normale energiestofwisseling, draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade, heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel, draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren en draagt bij aan de vorming van collageen waardoor het een goede conditie van onze botten, kraakbeen, bloedvaten, huid, tandvlees en tanden ondersteunt.

De voordelen van Ester-C

Ten opzichte van de gewone Vitamine C, heeft Ester-C een aantal voordelen. Zo wordt het tweemaal zo snel in het bloed opgenomen en blijft het tweemaal zo lang aanwezig in ons lichaam. En dat is nog niet alles, andere voordelen zijn:

  • Ester-C zorgt voor een hogere vitamine-C spiegel in het bloed
  • Ester-C zorgt ervoor dat het verlies aan ascorbaat via de urine zesmaal zo laag is
  • Ester-C zorgt voor een viermaal lagere oxalaat uitscheiding via de urine
  • Ester-C is onschadelijk voor het tandglazuur
  • Ester-C is goed te verdragen door maag en darmen, ook bij gebruik van grote hoeveelheden

Heeft u nog vragen over Ester-C? Stel ze dan via het contactformulier.