skip to Main Content
Ongedierte Bestrijding

Ongedierte bestrijding

Ongedierte slecht voor uw gezondheid

Afgezien van dat u zich er zelf al niet zo prettig bij voelt als ze in de buurt zijn, heeft u een andere goede reden om ze te mijden: ongedierte is namelijk slecht voor uw gezondheid. U wilt toch ook niet uw gezondheid in gevaar laten brengen door dieren die allerlei viezigheid en ziektes met zich meebrengen? In dit blog vertellen we meer over de dieren die het gevaarlijkst zijn voor uw gezondheid, wat u kunt oplopen en hoe u dit ongedierte kunt bestrijden.

Gevaarlijkste ongedierte

Dieren als wespen zijn ontzettend vervelend en ze kunnen pijnlijk steken. Toch is het meestal alleen gevaarlijk als u door veel wespen tegelijk wordt gestoken en voor mensen die allergisch zijn voor het gif van wespen. Er zijn echter andere dieren die voor iedereen gevaarlijk kunnen zijn met hun uitwerpselen en urine, namelijk:

  • Ratten
  • Muizen
  • Kakkerlakken

Welke ziektes van ongedierte?

Zowel ratten als muizen kunnen met hun urine en uitwerpselen veel ziektes verspreiden. Ze kunnen bijvoorbeeld uw eten besmetten met de salmonella bacterie, maar ook de ziekte van Weil overbrengen. Muizen kunnen tevens infecties met het hantavirus veroorzaken. Ook kakkerlakken veroorzaken ziektes als salmonella, dysenterie en tuberculose. Heeft u het idee dat u een ziekte heeft opgelopen door ongedierte? Bel dan uw huisarts.

Kind-, huisdier- en milieuvriendelijk verwijderen

Wilt u van die ziekmakers af en bent u op zoek naar een ongediertebestrijder? Tegenwoordig kan ongedierte op een manier aangepakt worden die veilig is voor kinderen en huisdieren en daarbij ook nog eens op een milieuvriendelijke manier. Professionals in ongedierte bestrijding kunnen u helpen op een snelle en veilige manier van ongedierte af te komen. U kunt weer opgelucht ademhalen en hoeft niet meer bang te zijn voor negatieve effecten op uw gezondheid. Heeft u nog vragen over dit artikel? Stel ze via het contactformulier.