skip to Main Content
Supplementen Tegen Vermoeidheid

Supplementen tegen vermoeidheid

Supplementen tegen vermoeidheid

Waarom supplementen tegen vermoeidheid?

Heeft u last van vermoeidheid en energietekort? Dan kan dit mogelijk komen door een co-enzym Q10 tekort. In de wetenschap wordt nog altijd veel gediscussieerd over het mogelijke effect van co-enzym Q10. Zo zijn er wetenschappelijke indicaties dat het kan bijdragen aan het energetische metabolisme. Wat houdt dit precies in? En zijn er supplementen in te nemen die een tekort aan co-enzym Q10 kunnen verhelpen? In dit blog leest u meer over supplementen tegen vermoeidheid en hoe deze u kunnen helpen.

Wat is co-enzym Q10?

Er wordt door wetenschappers geïmpliceerd dat het co-enzym Q10 kan bijdragen aan de ondersteuning van de werking van het hart. Hoe? Door de energieproductie in de hartspiercellen te optimaliseren.

Co-enzym Q10 tekort

Neemt uw lichaam te weinig co-enzym Q10 op, dan heeft u een co-enzym Q10 tekort. Bepaalde medicatie kan bijvoorbeeld de opname van het co-enzym Q10 in het lichaam belemmeren, zoals bètablokkers of statines. Bètablokkers kunnen zorgen voor een lagere bloeddruk. Dit heeft als gevolg dat het hart minder krachtig en langzamer gaat pompen. Ook beïnvloedt het de werking van het co-enzym Q10. Dat geldt ook voor statines, die ook de werking van het co-enzym Q10 negatief kunnen beïnvloeden. Dit draagt mogelijk bij aan statine-gerelateerde vermoeidheid.

Q10 supplementen tegen vermoeidheid

Er mag nog geen echte gezondheidsclaim worden gemaakt, maar er wordt wel gesuggereerd dat het innemen van Q10 supplementen tegen vermoeidheid een voordelig effect heeft. Mocht uw vermoeidheid dus veroorzaakt worden door een co-enzym Q10 tekort, dan kunnen Q10 supplementen helpen tegen de vermoeidheid. Volgens wetenschappers lijken de gunstige effecten van het innemen van Q10 supplementen te zitten bij patiënten met vermoeidheidsklachten die veroorzaakt zijn door hun behandeling met statines.

Meer weten?

Wilt u meer weten over supplementen tegen vermoeidheid? Of heeft u vragen? Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op de website.